بازار برنج شمال

مقاله بازار برنج شمال برنج گیل بازار ایر

بازار برنج شمال با نام تجاری گیل در فروشگاه بازار ایر بهترین و با کیفیترین برنج شمال

را مستقیم از کشاورزان زحمت کش گیلان تهیه و برای شما مشتریان عزیز

در سراسر کشور ارسال می نماید ، کیفیت ، اصالت و یک دست بودن محصول

تضمین بازار ایر ،  رفاه و آسایش آرزوی گروه بازار ایر برای شماست

کیفیت بالا از اصلی‌ترین ویژگی‌های انواع برنج شمال می‌باشد. به نحوی که افراد در هر گوشه از ایران و جهان فرصت را برای خرید انواع برنج شمال از دست نمی‌دهند.

این برنج‌ها به علت کیفیت بسیار عالی که دارند، معمولا با قیمتی بالا نیز به فروش می‌رسند. با این که قیمت برنج شمال تقریبا بالاتر از سایر ارقام برنج ایرانی است اما میزان فروش برنج شمال کم نشده است و روز به روز در حال افزایش است.

بهترین نوع برنج :

مطمئنا می‌دانید که شمال کشور ایران، مرکز اصلی کشت بهترین نوع برنج نه تنها در خود ایران بلکه در تمام جهان می‌باشد.

انواع برنج ایرانی و به خصوص برنج شمال به عنوان خوش طعم و خوش عطرترین نوع برنج شناخته می‌شوند، می‌توانند لذت شما از خوردن غذاهای محبوب خود را دو چندان کنند.

لذا خرید برنج ایرانی را به شما پیشنهاد می کنیم.

بهترین و با کیفیت‌ترین برنج شمال :

کیفیت بالا از اصلی‌ترین ویژگی‌های انواع برنج شمال می‌باشد؛ به نحوی که افراد در هر گوشه از ایران و جهان فرصت را برای خرید انواع برنج شمال از دست نمی‌دهند.

این برنج‌ها به علت کیفیت بسیار عالی که دارند، معمولا با قیمتی بالا نیز به فروش می‌رسند، اما این قیمت بالا مانعی برای فروش زیاد این برنج‌ها به وجود نمی‌آورد و همچنان انواع برنج شما به عنوان محبوب و پرفروش‌ترین برنج‌ها در ایران و جهان شناخته می‌شود.

اما ممکن است سؤال کنید که بهترین نوع برنج شمال کدام برنج است؟

در کل نمی‌توان یک نوع خاص را به عنوان بهترین برنج معرفی کرد، چرا که هر نوع خاص از انواع برنج شمال ممکن است برای افرادی مختلف طعمی متفاوت داشته باشند.

اما اگر بخواهیم نوعی از برنج شمال که در نظر اکثر افراد به عنوان بهترین برنج شمالی که برای خرید برنج شناخته می‌شود را معرفی کنیم،

باید از خرید برنج طارم هاشمی و خرید برنج طارمی دستی شمال یاد کنیم. این برنج از جمله خوشپخت‌ترین برنج‌های شمالی است که با توجه به نام تولید کننده اصلی خود یعنی یوسف هاشمی، به نام برنج هاشمی شناخته می‌شود.

این برنج دانه‌هایی بسیار زیبا و قد کشیده دارد که پس از پخت، به سفره شما زینت می‌دهد.

برنج هاشمی به عنوان یکی از بهترین انواع برنج شمال، در نقاط مختلف شمال کشور همچون استان‌های گیلان، مازندران و گلستان که مرکز اصلی کشت و تولید خوش طعم‌ترین برنج‌ها می‌باشند کشت می‌شود.

برنج هاشمی به دلیل عطر و طعم بسیار عالی خود در ایران شناخته می‌شود.

چرا باید برنج شمالی بخریم؟

چشیدن یک طعم خوش تجربه‌ای لذت بخش برای تمام افراد است.

مطمئنا خواسته همه ما این است که پس از گذشت یک روز پرمشغله، با خوردن یک غذای لذیذ و خوش طعم خستگی خود را از تن به در کنیم.

با خرید انواع برنج شمال و پخت غذاهای لذیذ و فوق العاده معطر و مفید با استفاده از این برنج‌ها، هر غذایی برای شما بسیار لذیذ و خوش طعم خواهد بود و می‌توانید از خوردن غذاهای مختلف با عطر و طعم خارق العاده، نهایت لذت را ببرید.

مهم‌ترین ویژگی انواع برنج شمال که آن‌ها را برنجی بسیار پرفروش در ایران تبدیل کرده است، پخت سریع و آسان این برنج‌ها می‌باشد،  به نحوی که شما در زمانی کوتاه می‌توانید یک غذای بسیار خوش طعم را که پخت آن ممکن است زمان‌بر بوده و به طول بی‌انجامد آماده کرده و از طعم عالی این غذا نهایت لذت را ببرید.

جهت اطلاع از قیمت برنج شمال ( گیلان ) با کارشناسان فروش ما در فروشگاه بازار ایر همراه باشید.

مراحل تولید به ترتیب شامل  :

آماده ‌سازی بذر برنج

آماده نمودن خزانه (قسمت کوچکی از زمین کشاورزی که بذرهای جوانه‌دار شده را درون آن می‌کارند تا تبدیل به نشاء شوند)

پاک‌سازی زمین خزانه

کاشت بذر در خزانه

شخم و کوددهی زمین اصلی

برداشت نشاء از خزانه

کاشت نشاء در زمین اصلی

آبیاری و وجین

سم‌پاشی و برداشت برنج و کمباین‌زنی می‌باشد.

پس از طی این مراحل، برنج را به کارخانه منتقل می‌کنند و سایر مراحل در کارخانه انجام می‌شود.

مراحل کاشت برنج چیست؟

  1. آماده نمودن خزانه برای کاشت برنج: از آنجایی که کاشت برنج در ایران عموماً به روش نشائی انجام می‌شود، کشاورزان در فصل پاییز، حدود ۶ ماه قبل از شروع عملیات کاشت برنج، عملیات آماده کردن خزانه را انجام می‌دهند.
  2. جوانه‌دار کردن بذر برنج: کشاورزان مقداری از بذر برنج سال قبل خود را در محلی خشک و مناسب، به دور از هرگونه جانور و موش، به صورت شلتوک یا خوشه نگهداری می‌کنند.
  3. سپس آن‌ها در فروردین ‌ماه سال جدید با انجام عملیات مخصوص، بذر پارسالی را جوانه‌دار می‌کنند و بذر جوانه‌زده آماده کاشت در زمین (خزانه) می‌شود. مرحله جوانه‌دارکردن برنج حدود ۱۰ روز زمان می‌برد.
  4. کاشت بذرهای جوانه‌دار در خزانه: این مرحله از همان اوایل فروردین و بعد از مرحله جوانه‌دار کردن انجام می‌شود و حدود ۲۵ تا ۳۰ روز، یعنی تا اواسط اردیبهشت‌ ماه طول می‌کشد.
  5. انتقال نشاء از خزانه به زمین اصلی: بعد از اینکه بذرها حدود ۲۰ سانتی‌متر رشد کردند و هر بذر ۴ یا ۵ برگ داشت، باید از زمین خزانه به آرامی و با دست کنده شده و برای کاشت به زمین اصلی برده شوند.
  6. کاشت نشاء در زمین اصلی: به انتقال نشاء از خزانه به زمین اصلی برای انجام عملیات کاشت، نشاء‌کاری گفته می‌شود.
  7. نشاءها به صورت چندتایی کاشته شده و تعداد نشاءهایی که کنار هم قرار داده می‌شوند و هم‌چنین فاصله هر دسته از نشاء از دسته‌های اطراف به نوع نشاءها بستگی دارد.

برنج کشت اول چیست؟

برنج کشت اول همان برنجی است که کشاورزها بذر آن را از فروردین‌ماه آماده می‌کنند و در خردادماه می‌کارند.

با توجه به مکان کشت، این برنج در مرداد یا اوایل شهریور برداشت می‌شود.

برنج کشت دوم چیست؟

وقتی برنج کشت اول برداشت شد، کشاورزها مجدداً زمین را شخم می‌زنند و برای سری دوم، بذرهای برنجی که از یک ماه قبل آماده کرده‌اند را می‌کارند.

این برنج معمولا در آبان ماه هر سال برداشت می‌شود. به این نوع برنج، برنج کشت دوم می‌گویند. از جمله برنج کشت دوم می‌توان به  بینام و امرالهی اشاره کرد.

برنج کشت اول بهتر است یا کشت دوم؟

این دو برنج چند تفاوت اساسی با یکدیگر دارند که شامل موارد زیر است:

  1. برنج کشت دوم عطر بهتری دارد و خوش‌پخت‌تر است.
  2. دانه‌های برنج کشت دوم درشت‌تر هستند.

برنج راتون چیست ؟

علاوه بر برنج کشت اول و دوم که بالاتر توضیح دادیم، نوع دیگری از برنج، به نام برنج راتون وجود دارد که در صورتی که مراحل تولید آن، به خوبی انجام شود برنج تولید شده بسیار باکیفیت و خوش‌طعم خواهد بود.

برنج کم محصول و پرمحصول چیست؟

ارقام برنج ایرانی به ۲ دسته پرمحصول و کم‌ محصول تقسیم می‌شوند.

برنج کم محصول :

برنج‌های کم ‌محصول کیفیت بالاتری دارند و به واسطه اینکه در هر هکتار مقدار کمتری از آن‌ها به دست می‌آید، قیمت بیشتری نسبت به برنج‌های پرمحصول دارند. از جمله برنج‌های کم محصول می توان صدری دم‌سیاه، هاشمی و طارم را نام برد.

برنج پر محصول :

این برنج‌ها در مقایسه با برنج کم‌محصول، دارای کیفیت و قیمت نسبتا پایین‌تری هستند و در هر هکتار مقدار بیش‌تری از آن‌ها به دست می‌آید. از برنج‌های پرمحصول می توان به فجر، ندا و شیرودی اشاره کرد.

برنج سفید و قهوه‌ای چه فرقی با هم دارند؟

هر دانه برنج شامل ۴ لایه است که این لایه‌ها به ترتیب از خارج به داخل شامل :

شلتوک، سبوس(غنی از فیبر)، جوانه(غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی) و اندوسپرم (بخش نشاسته‌ای برنج) است. شلتوک اولین لایه‌ی برنج است که نمی‌توان آن را خورد.

در برنج قهوه‌ای، تنها شلتوک جدا شده و لایه‌های زیرین آن، یعنی سبوس و جوانه، حفظ می‌شود.

اما در برنج سفید تنها لایه باقی‌مانده آن، اندوسپرم است؛ به همین علت این دو نوع برنج ارزش غذایی و خواص متفاوتی دارند که ما در زیر به طور خلاصه، به خواص هر یک از این دو نوع برنج اشاره کرده‌ایم.

برنج قهوه‌ای چه خواصی دارد؟

برنج قهوه‌ای از دسته غلات کامل محسوب می‌شود. هر لیوان از برنج قهوه‌ای حدودا ۲۰۰ کیلو کالری انرژی دارد و منبع بسیار خوبی از فیبر، ویتامین‌های گروه ب، منگنز، سلنیوم، آهن، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. ما در زیر به چند مورد از خواص برنج قهوه ای اشاره کرده‌ایم:

  1. به دلیل دارابودن منگنز، خطر ابتلا به سندروم متابولیک، پوکی استخوان، کاهش رشد و باروری را کاهش می‌دهد.
  2. به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوییدهای گوناگون، می‌تواند التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن را کاهش دهد.
  3. به دلیل داشتن فیبر، می‌تواند سبب کاهش وزن و چرمی شکمی و هم‌چنین پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.
  4. این برنج به کنترل قند خون، انسولین و کنترل اشتها کمک می‌کند؛ لذا برای افراد دیابتی یا مستعد دیابت انتخاب مناسبی است.

برنج سفید چه خواصی دارد ؟

پرمصرف ترین نوع برنج بین انواع گونه‌های برنج، برنج سفید است که دارای خواص زیادی می‌باشد.

  1. برنج سفید به دلیل داشتن فیبر کم و هضم آسان، برای افرادی که بیماری‌های گوارشی دارند و یا پس از مصرف غذا تجربه تهوع، ریفلاکس یا سوزش سردل دارند، می‌تواند مفید باشد.
  2. از آنجا که برنج سفید یک منبع خوب از کربوهیدرات سریع جذب می‌باشد، برای ورزشکارانی که ورزش حرفه‌ای شدید انجام می‌دهند، گزینه بسیار مناسبی است.
  3. برنج ایرانی فاقد گلوتن می‌باشد؛ بنابراین برای افرادی که مبتلا به سلیاک یا حساسیت به گلوتن هستند، خوردن آن ضرری ندارد.

برنج نیم‌دانه چیست ؟

زمانی که برنج از شالیزار برداشت می‌شود، به کارخانه برده می‌شود تا فرآیند سفید شدن را طی کند و قابل مصرف شود.

در طی این فرآیند، مقداری از دانه‌های برنج شکسته شده در انتها حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از برنج را این دانه‌های شکسته و ریز تشکیل می‌دهند که اصطلاحا به آن “برنج نیم‌دانه” گفته می‌شود.

برنج‌ها از نظر این که شامل نیم‌دانه باشند یا نه، به سه نوع برنج بوجاری شده، برنج بوجاری نشده و برنج سرلاشه تقسیم می‌شوند.

برنج سورتینگ شده چیست ؟

گاهی در کارخانه برای جدا کردن دانه‌های شکسته برنج، آن را وارد الک می‌کنند تا دانه‌های برنجی که ریزتر و شکسته هستند، از دانه‌های کامل جدا شوند. به این برنج، برنج سورتینگ شده می‌گویند.

برنج سورتینگ شده به دو دسته تقسیم می‌شود. می‌توان سرعت دستگاه را طوری تنظیم کرد که مقداری برنج نیم‌دانه در آن باقی بماند و برنج به اصطلاح یک الکِ شود و یا این که سرعت آن طوری تنظیم شود، که نیم‌دانه‌ها به طور کامل جدا شده و به اصطلاح دو الکِ شود.

برنج سورتینگ نشده چیست؟

به برنجی که الک نشده و دانه‌های شکسته و ریز آن جدا نشده‌اند، اصطلاحاً ” برنج سورتینگ نشده ” می‌گویند.

سورتینگ شدن برنج باعث می‌شود تا برنج یکدست‌ تر شود، تمام دانه‌های آن هم‌قد باشد و بعد از پخت، جلوه بهتری داشته باشد.

برنج سرلاشه چیست ؟

بعضی از افراد برنج نیم دانه را با مقداری برنج‌ کامل مخلوط می‌کنند که به برنج سرلاشه معروف است.

این برنج ظاهر نسبتاً مناسبی دارد و قیمت آن به نسبت برنج بوجار شده مناسب‌تر است. برنج سرلاشه برای مصرف شخصی گزینه خوبی است.

انواع برنج ایرانی :

برنج ایرانی انواع مختلفی مانند هاشمی ، صدری ، علی کاظمی ، طارم، دم سیاه، هاشمی، فجر، شیرودی و … دارد که از نظر کیفیت و قیمت متفاوت هستند.

برنج طارم بهتر است یا هاشمی؟

کیفیت برنج هاشمی بالاتر است و به همین دلیل قیمت آن اندکی از برنج طارم بیش‌تر است. به علاوه برنج هاشمی، عطر و طعم بیش‌تری‌ دارد و بعد از پخت بهتر قد می‌کشد.

برنج ایرانی بهتر است یا خارجی؟

۱-کیفیت برنج ایرانی بهتر ولی قیمت آن بالاتر است :

مهم‌ترین چیزی که انتخاب بین برنج ایرانی و خارجی را سخت می‌کند، قیمت بیشتر و کیفیت بهتر برنج ایرانی نسبت به برنج خارجی است. معمولا برنج‌های ایرانی علاوه بر کیفیت بالا، عطر و طعم فوق‌العاده‌ای نیز دارند. حتی باکیفیت‌ترین برنج‌های خارجی، قیمت پایین‌تری نسبت به برنج ایرانی مرغوب دارند، اما هیچ‌گاه عطر و طعم و کیفیت آن‌ها به پای برنج ایرانی نمی‌رسد.

۲-به عقیده خیلی‌ها پخت برنج خارجی آسان‌تر از برنج ایرانی است :

ممکن است شما پخت برنج خارجی را آسان‌تر از برنج ایرانی بدانید؛ در حالی که اگر روش صحیح پخت برنج، چه آبکش و چه کته را یاد بگیرید، دیگر پخت برنج برایتان سخت نخواهد بود.

۳-ممکن است برنج‌های خارجی برای سلامتی مضر باشند:

برنج‌های خارجی ممکن است آلوده به مواد خطرناکی مثل آرسنیک، کادمیوم و یا فنول که سرطان‌زا است، باشند. درست است که در حالت کلی ترکیبات مضر برنج فقط با آزمایش برنج، شناسایی می‌شوند، ولی در حالت کلی برنج ایرانی نسبت به برنج خارجی سالم‌تر است.

۴-شرایط نگهداری برنج ایرانی از برنج خارجی سخت‌تر است:

معمولا برنج ایرانی بیش‌تر در معرض آفت‌زدگی قرار دارد و اگر نکات نگهداری از آن را رعایت نکنید، خیلی زود دچار انواع آفات می‌شود. علت این موضوع آن است که معمولا به برنج خارجی برای جلوگیری از آفت‌زدگی، مواد نگهدارنده می‌زنند. مواد نگهدارنده از خواص برنج کم می‌کند و خوب نیست.

۵-خرید برنج ایرانی نوعی حمایت از خانواده‌های شمالی است:

دلیلی ندارد که حتما برنج های گران ایرانی خریداری کنید. با خرید برنج ایرانی با قیمت مناسب، می‌توانید هم از تولید داخلی حمایت کنید و هم از کیفیت و طعم خوب برنج ایرانی بهره ببرید.

قیمت برنج ایرانی بر چه اساس تعیین می‌شود؟

گفتیم که برنج‌های ایرانی دارای قیمت‌های متفاوتی هستند.

در زیر به صورت خلاصه به شما خواهیم گفت که چه فاکتورهایی در تعییت قیمت برنج ایرانی موثر هستند:

  1. نوع و رقم برنج :

مهم‌ترین عامل مؤثر بر قیمت برنج، نوع آن است. بالاتر گفتیم که ارقام برنج ایرانی به دو دسته پرمحصول و کم‌محصول تقسیم می‌شوند و اشاره کردیم که معمولا قیمت برنج کم‌محصول، بیش‌تر است. در کل گران‌ترین برنج کم‌محصول، برنج دم‌سیاه و گران‌ترین برنج پرمحصول، برنج فجر می‌باشد.

  1. عرضه و تقاضا:

معمولا در مرداد و شهریور که فصل برداشت برنج است و عرضه برنج ایرانی زیاد می‌شود، قیمت برنج کاهش می‌یابد و در ایامی مثل شب عید که تقاضا برای برنج افزایش پیدا می‌کند، قیمت برنج زیاد می‌شود.

  1. منطقه کشت محصول:

گیلان  به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، نوع خاک و زاویه و میزان تابش آفتاب، بهترین و باکیفیت ترین برنج‌ها را دارند و طبیعتا قیمت این برنج‌ها بالاتر است.

  1. ارگانیک بودن برنج:

معمولا کشاورزانی که از سموم شیمیایی در کشت برنج استفاده نمی‌کنند و برنجشان به اصطلاح ارگانیک است، قیمت بالاتری برای برنج خود تعیین می‌کنند. چرا که میزان محصولی که برداشت می‌کنند کمتر است. معمولا در تولید برنج کشت دوم از سموم بیشتری نسبت به برنج کشت اول استفاده می‌شود بنابراین قیمت کمتری دارد.

  1. سورتینگ برنج:

معمولا برنجی که سورتینگ شده و نیم‌دانه‌ها و دانه‌های شکسته آن جدا شده است، قیمت بیش‌تری دارد. از بین برنج‌های سورتینگ شده، برنج هایی که دو الکِ شده و نیم‌دانه‌های آن به صورت کامل جدا شده‌اند، نسبت به آن‌هایی که تک الکِ شده‌اند، گران‌ترند.

نحوه نگهداری برنج :

  1. در هنگام خرید برنج، دقت کنید که برنج فاقد کرم و شپشک باشد.
  2. برنج را در ظرف مناسب به ویژه کیسه‌های نخی نگهداری کنید.
  3. برنج را در مکان خشک و خنک نگه دارید. (رطوبت و گرما دو عامل اساسی برای ایجاد و رشد شپشک برنج است)
  4. برای جلوگیری از نفوذ حشرات و انتقال رطوبت از زمین و دیوار به برنج، بین کیسه برنج با زمین و دیوار فاصله‌ای ایجاد کنید.
  5. از همان ابتدا یک یا دو مورد از چیزهایی را که سبب جلوگیری از رشد شپشک برنج می‌شود، درون کیسه برنج قرار دهید. مانند:میخک، حبه سیر، فلفل تند و خشک، نمک، برگ درخت گردو و …
  6. در کیسه‌ی برنج خود از جذب کننده‌ی اکسیژن استفاده کنید.
  7. از مکانی خرید کنید که مطمئن باشید برنجی را ارائه می‌دهند که کاملا در کارخانه خشک شده و فاقد رطوبت است؛ چون برنجی که رطوبت دارد خیلی زودتر شپشک می‌زند.

ما در بازار ایر اطمینان حاصل می‌کنیم که برنج‌هایی که عرضه می‌کنیم، هم فاقد هر نوع حشره‌ای باشند و هم به میزان کافی خشک شده باشند تا زود دچار شپشک نشوند.

به علاوه برای این که خیالتان از کیفیت، مرغوبیت و فاقدحشره بودن برنج راحت شود، برایتان امکان خرید بسته تست را نیز فراهم کرده‌ایم تا پس از اطمینان از کیفیت برنج‌ خرید کنید.

شپشک برنج چیست و چگونه می‌توان از ایجاد آن جلوگیری کرد؟

شپشک برنج یکی از انواع آفات انباری برنج است. تخم این آفت ممکن است در هر یک از مراحل تولید برنج، روی برنج قرار گیرد.

درصورتی که برنج را در شرایط مساعد برای رشد این حشرات قرار دهید، شروع به رشد و تکثیر می‌کنند.

این حشرات برای انسان ضرری ندارند ولی در صورتی که از ایجاد آن‌ها جلوگیری نکنید و یا در صورت ایجاد این حشرات در برنج، آن‌ها را جدا نکنید، کم‌کم تمام برنج خرد شده و ازبین می‌رود.

با به کاربردن نکات نگهداری برنج خام در خانه که در بالا به آن اشاره شد، می‌توان از رشد شپشک‌ها جلوگیری کرد.

بهترین روش از بین بردن شپشک برنج چیست؟

برخی از راهکارهایی که برای جداسازی شپشک‌ها از برنج پیشنهاد می‌شود شامل الک کردن برنج، پهن کردن آن زیر نور آفتاب و… می‌باشد؛ اما هیچ یک از این راهکارها راحتی، سرعت و تاثیرگذاری روشی که در زیر به آن اشاره می‌کنیم را ندارد.

برای استفاده از این روش تنها به یک پنکه و ظرفی با دیواره‌ی بلند مانند تشت یا سطل نیاز است.

در این روش در یک فضای باز مانند حیاط یا بالکن، ظرف را با فاصله‌ی کم در زیر پنکه قرار دهید.

اکنون از قسمت بالای پنکه، برنج را ذره ذره متمایل به جلو با زاویه‌ی مناسب بریزید طوری که برنج که سنگین‌تر است، در ظرف ریخته و شپشک‌ها که سبک‌ترند، به دورتر و خارج از ظرف پرتاب شوند.

برای این که تاثیر این روش بیش‌تر باشد و برنج کاملا از شپشک‌ها پاک شود، می‌توان این کار را دو بار انجام داد.

بهترین روش جلوگیری از رشد مجدد شپشک برنج بعد از جداسازی پس از جداشدن شپشک‌ها از برنج، باید کاری کنید تا از رشد مجدد آن‌ها جلوگیری شود.

قبلا گفتیم که می‌توان برای جلوگیری از رشد شپشک برنج از نمک استفاده کرد اما باید در نظر داشته باشید که نمک به تنهایی در طولانی مدت، باعث خردشدن برنج می‌شود.

برای این که این اتفاق نیفتد، متناسب با حجم برنج خود مقداری آرد و نمک را به نسبت ۲ به ۱ با هم مخلوط کنید.

(مثلا اگر از یک پیمانه آرد استفاده کردید در مقابل از نصف پیمانه نمک استفاده کنید.)بعد از این که مخلوط شدند، مقداری آب به آن اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند و حال از این خمیر، گلوله‌های کوچک گردی ایجاد کرده و سپس این گلوله‌ها را با قرار دادن در آفتاب یا روی بخاری کاملا خشک کنید.

پس از این که کاملا خشک شدند یک کیسه نخی ۵ الی ۱۰ کیلویی برنج را گرفته و کمی در آن برنج بریزید(مثلا یک سوم) و سپس تعدادی از این گلوله‌ها را روی آن قرار ‌دهید و همین کار را تا پرشدن کامل کیسه طی چند مرحله انجام ‌دهید. با این کار احتمالا دیگر اثری از حضور مجدد شپشک‌ها در برنج خود نمی‌بینید.

از قرص برنج استفاده نکنید :

قرص برنج ماده‌ای است که تقریبا ۱۰۰درصد شپشک‌ها را از بین می‌برد اما نکته‌ مهم در مورد آن این است که این قرص حاوی یک سم بسیار خطرناک است و در صورت استفاده غلط از آن، این سم وارد برنج شده و می تواند سبب مسمویت یا حتی مرگ افراد شود. بنابراین توصیه می‌شود به هیچ وجه از این ماده برای از بین بردن شپشک ها در خانه، استفاده نکنید.

علاوه بر روش‌هایی که در بالا برای جداسازی و جلوگیری از رشد مجدد شپشک‌ها در برنج گفته شد، روش های دیگری هم وجود دارد. شما می‌توانید برای آشنایی با این روش‌ها، به مقاله روش های جلوگیری و از بین بردن شپشک برنج مراجعه کنید. هم‌چنین در این مقاله به نکات استفاده از قرص برنج اشاره شده است تا در صورتی که مجبور شدید از آن استفاده کنید، خطری شما را تهدید نکند.

طرز پخت برنج آبکش و کته با برنج ایرانی چگونه است؟

قبلا گفتیم که پخت برنج ایرانی، چه آبکش و چه کته، کمی سخت است و برخی به دلیل این سختی از برنج ایرانی استفاده نمی‌کنند. پخت برنج ایرانی یک سری فوت و فن دارد که با دانستن و به‌کاربردن آن‌ها، به راحتی می‌توانید برنجی عالی بپزید.

فوت و فن‌ پخت یک برنج عالی :

  1. هنگام خرید برنج دقت کنید تا برنجی یکدست، خوش پخت و خوش عطر و طعم را انتخاب کنید. ما در درکام تمامی برنج‌ها را قبل از فروش امتحان می‌کنیم تا از کیفیت و عطر و طعم خوب آن مطمئن شویم.
  2. برنج هرچه کهنه‌تر باشد، عطر و طعم بهتری دارد. بنابراین اگر برنج تازه می‌خرید، بگذارید از یک تا سه ماه بماند.
  3. بهتر است برای تهیه برنج آبکش، برنج را از ۳ الی ۴ ساعت قبل از درست کردن، با آب ولرم خیس کنید و به ازای هر پیمانه برنج، یک قاشق چای‌خوری پر نمک بریزید تا برنج به خوبی خیس بخورد.
  4. عجله نکنید و زمانی که آب داخل قابلمه به خوبی جوش آمد و اصطلاحاً به قل افتاد، برنج خیس شده را بدون آب، داخل قابلمه بریزید.
  5. بهتر است بعد از ریختن برنج درون آب جوش، به آن مقداری نمک اضافه کنید تا برنج له نشود.

برنج آبکش بهتر است یا کته ؟

هرکدام از این دو خواص خود را دارند. برنج آبکش سموم کم‌تری دارد؛ زیرا همان‌طوری که بالاتر گفته شد، برای تولید برنج آبکش، باید برنج را از قبل برای چند ساعت خیس کنید و همین باعث می‌شود تا مقداری از سموم آن در حین خیساندن وارد آب شود. اما از طرفی دیگر برنج کته خاصیت برنجی بیشتری دارد، چون سبوس و ویتامین‌های برنج در آن باقی می‌ماند و با آبکشی برنج هدر نمی‌رود.

برنج دانه بلند:

این نوع برنج ها محکم و شفاف هستند و پس از پخته شدن نرم شده و حجم و اندازه آن نیز افزایش می یابد. این گونه بیشتر در کشور هایی مانند اندونزی و هندوستان یافت می شود.

برنج دانه متوسط:

ظاهر این گونه نرم و کاملا سفید می باشد و پس از پخته شدن، مقداری از نشاسته آن جدا و محلول در آب خواهد شد.

برنج دانه کوتاه یا گرد:

ظاهر این گونه شباهت زیادی به نوع دانه متوسط دارد با این تفاوت که اندازه دانه های آن کوتاه تر است. اسپانیا، ژاپن و مصر بیتشرین کشت این گونه برنج را به خود اختصاص داده اند.

انواع تجاری یا اصلاح نژاد شده:

این دسته از برنج ها در نتیجه قلمه زنی انواع دانه بلند مرغوب با سایر انواع غیر کیفی برنج ها به دست می آیند که نقاط قوت نوع دانه بلند و سایر مدل ها را به صورت همزمان در خود دارد در حالی که معایب سایر نوع ها نیز در آن حذف شده است.

تا سالیان اخیر برنج ایرانی بیشتر به صورت ۳ مدل اول در بازار موجود بود اما به تازگی برخی تولید کنندگان داخلی نیز به فرآیند های اصلاح نژادی روی آورده اند و محصولات خود را مطابق با آخرین تکنولوژی های روز دنیا به بازار عرضه می کنند.

روش های ارزیابی خواص دانه برنج :

اندازه دانه:

اصلی ترین روش ارزیابی کیفی یک دانه برنج بر اساس طول آن انجام می شود. همان طور که پیش تر اشاره کردیم برنج به سه نوع دانه بلند، متوسط و کوتاه دسته بندی می شود.

نکته حائز اهمیت اینجا است که نوع دانه بلند و باریک بیش از سایر مدل ها مورد استقبال قرار می گیرد. ارزیابی اندازه دانه ابتدایی ترین روش برای خرید برنج است که باید به آن توجه داشت.

کیفیت پخت :

پخت راحت برنج ارتباط مستقیم با میزان نشاسته و کیفیت آن دارد.

ظاهر دانه :

دانه برنج از لحاظ ظاهر به دو دسته شفاف و گچی تقسیم می شود. اغلب دانه های آسیب دیده به رنگ گچی هستند زیرا این نوع دانه آسیب پذیری بیشتری در مقایسه با سایر دسته ها دارد. علت این امر نیز تراکم کمتر نشاسته در بافت برنج می باشد. به همین خاطر است که این دانه های از سختی کافی برخوردار نیستند و در هنگام پخت، بیشتر در معرض آسیب پذیری قرار می گیرند.

کیفیت تغذیه ای برنج :

بیشتر ارزش غذایی برنج در کربوهیدرات های آن نهفته است و هر آنچه که میزان نشاسته و فیبر موجود در آن بیشتر باشد از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار است.

خرید برنج گیلان از فروشگاه بزرگ بازار ایر :

استان گیلان دارای ۲۴۰ هزار هکتار سطح زیر کشت برنج است که این مقدار ۲۶ برابر مساحت جزیره کیش است. اکثر برنج های کشت شده در استان گیلان بر خلاف دیگر استان های کشور از نوع گونه های کیفی بوده. گونه های کیفی برنج علاوه بر دانه بلندی بسیار خوش طعم بوده و عطر دلنشینی دارد.

اما برنج های پر محصول عطر و طعم زیادی ندارند و بعد از خوردن آن به شما احساس سنگینی دست میدهد با این وجود ولی خوش پخت هستند.

میزان برداشت برنج های پر محصول در هر هکتار ۳ برابر گونه های کیفی است به همین دلیل قیمت برنج های پر محصول نسبت به برنج های کیفی بسیار پایین تر است. همین اختلاف قیمت باعث می شود افراد سودجو این دو گونه برنج را برای پایین آوردن قیمت باهم اختلات کنند و سر ما مشتریان بیچاره کلاه بگذارند.

پس برای خرید برنج با کیفیت باید گونه های کیفی مثل برنج هاشمی و برنج صدری را خریداری کنیم و برای خرید برنج با قیمت مناسب می توانیم از گونه های شیرودی, فجر, ندا و… استفاده کنیم.

خرید عمده برنج ایرانی از فروشگاه بازار ایر مرکز تخصصی برنج کشور :

برای خرید عمده برنج برای مکان هایی مثل ادارات, رستوران ها و هر جایی که مقدار زیادی برنج مصرف می کنند علاوه بر اینکه برنجی که قصد خرید آن را داریم باید دارای ویژگی هایی مثل گونه برنج, عطر, طعم و خوش پختی و… باشد باید کیفیت یکسانی و یکدستی داشته باشد.

این مورد بسیار نکته مهمی است که باید به دقت برسی شود چون اگر فروشنده برنج چند کشاورز و یا چند نوع زمین کشاورزی را به ما بفروشد اختلاف کیفیت زیادی بین گونی های مختلف برنج وجود خواهد داشت که این مشکل را بازار ایر برای شما حل کرده و بدون واسطه برنج عمده شما را از کشاورز بصورت یکدست برای شما خریداری می نماید .

نکته :

دقت کنید برنج اصل و یکدست را از فروشندگانی تهیه کنید که به آنها اطمینان دارید ، متاسفانه در بازار برنج برخی سودجویان با مخلوط کردن برنجهای پرمحصول ارزان قیمت با برنجهای با کیفیت به دنبال سود بیشتر از این بازار هستند، دقت در انتخاب برنج اصل لذت یک غذای خوش عطر و خوش پخت را برای شما بهمراه دارد.

۱- میزان عطر، بو و طعم برنج :

روش سنتی برای تشخیص عطر و بوی محصول بدین شکل است که مقداری برنج را بر روی یک کف دست قرار می دهند و در ادامه با ساییدن دانه ها بین دو دست و دمیدن در آن سعی می کنند عطر آن را استشمام کنند.

یکی از مشکلات این روش عدم امکان تشخیص عطر و بوی برنج های ترکیب شده است و اصلی ترین دلیل که نمی توان به این شیوه استناد کرد آن است که به تازگی برخی تولید کنندگان برای با کیفیت نشان دادن محصولات خود، اقدام به معطر کردن برنج با ترکیبات شیمیایی بخصوص می کنند. ترکیباتی فریبنده که در  عین حال اثرات سوئی برسلامتی انسان نیز دارد.

۲- میزان چربی برنج :

روش تشخیص چربی برنج نیز شباهت فراوانی به شیوه ارزیابی عطر و بوی آن دارد. اگرچه میزان چربی بسیار ناچیز می باشد اما نکته حایز اهمیت آن است که برنج مرغوب از میزان چربی کمتری برخوردار است. شیوه فوق یکی از آزمون هایی است که افراد متخصص و با تجربه برای شناخت بهترین برنج ایرانی از آن استفاده میکنند.

۳- ضریب رعنایی یا نسبت طول به عرض دانه برنج :

به طور معمول نسب طول یک دانه برنج مرغوب باید بین ۵-۸ برابر عرض آن باشد در غیر این صورت اندازه  یک دانه بیش از حد کوتاه و یا بلند می شود که چندان ایده آل نیست. ضریب رعنایی نکته ساده ای است که در هنگام خرید برنج باید به آن توجه داشت.

۴- مشخصات ظاهری مانند جنس و شکل دانه :

محصولات مرغوب معمولا جنسی مانند گچ و ظاهری غیر شفاف دارند. البته این مورد تنها ناشی از تجربیات کارشناسان و عوامل فروش است و تا کنون تحقیقات علمی، درستی این فرضیه را مشخص نکرده اند.

۵- کیفیت و چگونگی پخت :

یکی از مهم ترین شاخصه های تشخیص بهترین برنج ایرانی، توجه به عطر و بوی برنج در هنگام پخت آن است. محصول مرغوب حین جوشیدن در آب، عطر خوشایندی از خود متصاعد می کند.عطر و بوی خوش برنج که برای بسیاری از بانوان خانه دار آشنا است.

علاوه بر این محصول با کیفیت زمان کمتری برای پخته شدن نیاز دارد و پس از پخت نیز تا مدت قابل توجهی خوش خوراک و نرم باقی می ماند و طعم و مزه خود را از دست نمی دهد. مسئله ای که در مورد بسیاری از محصولات بی کیفیت خارجی مانندبرنج هندی صدق می کند.

یک نکته مهم و تاثیر گذار دیگر که در هنگام خرید برنج باید به آن توجه داشت، زود هضم بودن برنج ایرانی است که موجب می شود به مصرف کننده احساس سنگینی بیش از حد دست ندهد. با در نظر داشتن برخی نکات ساده مانند موارد فوق، می توان تصمیم گیری بهتری در هنگام خرید برنج داشت.

آب برنج چه خواصی دارد؟

آبی که از خیساندن برنج و یا از آبکش کردن برنج به دست می‌آید، سرشار از نشاسته است و دارای خواص زیادی می‌باشد.

آب برنج به دلیل داشتن مقادیری آمینو اسید، ویتامین های گروه  B، ویتامین  E، مواد معدنی و آنتی اکسیدان، برای سلامت مو مفید است.

آب برنج علاوه بر این که سبب تقویت و شادابی مو می‌شود، کمک می‌کند که مو درصد زیادی از رنگ طبیعی خود را حفظ کرده و دیرتر سفید شود. ترمیم موهای آسیب‌دیده، افزایش لطافت، افزایش درخشندگی، تقویت ریشه و رشد موها از جمله فواید آب برنج می‌باشد.

حتی برخی عقیده دارند که استفاده از آب برنج برای پوست نیز مفید است و سبب شادابی و روشن شدن پوست می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *