توضیحات
تخم شربتی در بسته بندی 200 گرمی
ارزش غذایی دانههای تخم شربتی
دانههای تخم شربتی سرشار از خواص تغذیهای و تقویتکننده سیستم ایمنی هستند.
این دانهها کالری کمی دارند و حاوی ۴۲ درصد کربوهیدرات، ۲۰ درصد پروتئین و ۲۵ درصد چربی خوب هستند.
آنها همچنین سرشار از فیبر هستند و منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب میشوند.
در ضمن دانههای تخم شربتی منبع خوبی برای مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز، مس، کلسیم و منیزیم و ویتامین C و فولات به شمار میرود.
علاوه بر اینها تخم شربتی منبع غنی ویتامین سی، ویتامینهای ب و دیگر مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، منیزیم و… است.
به همین دلیل نیز تخم شربتی میتواند منبع مهمی از آهن و کلسیم برای افرادی باشد که گوشت یا محصولات لبنی مصرف نمیکنند.
خواص خاکشیر و تخم شربتی :
-تخم شربتی را معمولا در ترکیب با شربت خاکشیر یا زعفران درست میکنند. تخم شربتی بهعنوان یک خنککننده طبیعی بدن عمل میکند.
بنابراین شربت خاکشیر و تخم شربتی یک نوشیدنی رفع عطش و خستگی برای روزهای طولانی و گرم تابستان خواهد بود.
دانههای ژلاتینی تخم شربتی آب زیادی در خود نگه میدارند و خاصیت کنترل اشتهای کاذب دارند.
این شربت ترکیب جذابی برای ماه مبارک رمضان است که برای کاهش گرسنگی و تشنگی در طول روز توصیه میشود.
-تخم شربتی همچنین دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی است.
درواقع خاکشیر و تخم شربتی سرشار از آنتیاکسیدانهای مفید برای سلامت سیستم گوارشی، کبد و پوست هستند.
خاکشیر نوشیدنی سالم برای خانمها در دوران بارداری است.
مخصوصا که به رفع یبوست و کنترل اسیدیته معده کمک میکند و استرس و اضطراب را کاهش میدهد. البته در مورد مصرف تخم شربتی در این دوران با پزشک مشورت کنید.
تخم شربتی سطح قند خون را کاهش میدهد و به حفظ سطح قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو کمک میکند.
همچنین در چندین مطالعه مشاهده شده که اگر افراد دانه تخم شربتی را درست قبل از غذا مصرف کنند، سطح قند خون آنها بعد از غذا بالا نمیرود.
-تخم شربتی همچنین میتواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد.
برای همین هم شربت خاکشیر و تخم شربتی را میتوانید برای کنترل بیماری دیابت و کاهش چربی خون بنوشید.
-تخم شربتی به عضلهسازی بدن ورزشکارها و افرادی که قصد کاهش وزن دارند، کمک میکند.
خواص خاکشیر و تخم شربتی برای کبد
کبد چرب بر اثر تجمع بیش از حد چربی در کبد بهوجود میآید. یکی از روشهای سالم برای مبارزه با این بیماری، کاهش چربی خون و تغذیه سالم است.
دانههای تخم شربتی سرشار از فیبر محلول هستند. فیبر محلول میتواند به کنترل سطح کلسترول و قند خون کمک کند.
مادهای به نام پکتین در دانههای تخم شربتی وجود دارد که باعث کاهش جذب کلسترول در روده میشود.
بر اساس یک مطالعه، افرادی که روزانه حدود 30 گرم تخم شربتی معادل 7 قاشق غذاخوری میخورند، 8 درصد کلسترول خون آنها کاهش مییابد.
این تحقیق نشان میدهد که مصرف مداوم دانه تخم شربتی، حتی به مقدار کمتر از این هم میتواند چربی را کنترل کند. کنترل چربی باعث میشود،
تجمع چربی در کبد کاهش یابد.
افرادی که مبتلا به دیابت و قند بالا هستند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به کبد چرب و نارسایی کبد قرار دارند.
مصرف تخم شربتی به کنترل قند خون کمک میکند و مشکلات کبدی را از این افراد دور میکند.
آنتیاکسیدان فلاونوئید در دانههای تخم شربتی، بدن را از آسیب رادیکالهای آزاد حفظ میکنند و باعث میشوند خطر ابتلا به سیروز کبدی و سرطان کبد کاهش یابد.
بر اساس طب سنتی، شربت تخم شربتی و خاکشیر به همراه مقدار کمی ترنجبین به پاکسازی کبد کمک میکند.
ترکیب خاکشیر و تخم شربتی اثربخشی آن را برای بهبود بیماری کبد چرب دوچندان میکند.
در طب سنتی، خاکشیر را برای پاکسازی رودهها و کاهش تجمع چربی در کبد توصیه میشود.
خاکشیر ضد بلغم و ضد سودا است و افراد بلغمی و سودآوی آن را برای سلامت کبد استفاده میکنند.
-تخم شربتی Basil seeds sabja با نام علمی Salvia hispanica از خانواده Lamiaceae گیاهی است یکساله
که بومی آمریکای مرکزی، جنوب مکزیک و گواتمالا می باشد و در اکثر مناطق دنیا کشت می شود.
-تخم شربتی به شکل بیضی و اندازه ای کوچک و یک میلی متری دارد که به دلیل استفاده از تخم آن پرورش پیدا می کند.
-تخم شربتی از لحاظ شکل ظاهری دانه و برگ ها شباهت زیادی به ریحان دارد با این تفاوت که مقداری کوچک تر است.
گل های این گیاه به رنگ های قرمز و صورتی است و ساقه های مربعی دارد.
-تخم شربتی بدلیل زیبایی خاصی که دارد، از گیاهان زینتی به حساب می آید.
در کنار این ویژگی های تخم شربتی، استفاده دارویی و خوراکی بودن آن اهمیت بالایی دارد
البته همین موضوع باعث ارزشمند شدن و مصرف بالای آن و کاشت و نگهداری آن حتی در منازل شده است.
این گیاه در بعضی از مناطق از جمله آمریکای مرکزی کاربرد غذایی دارد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.